kolmapäev, 11. august 2010

Nordic Geogebra Confernce - Reykjavik 12.-14. 08.2010

Põhjamaade Geogebra I konverentsil esindasime Eestit kolmekesi - Kristi Kreutzberg (Tartu Veeriku Kooli õpetaja, Eesti GeoGebra Instituudi juht), Sirje Sild (Nõo Reaalgümnaasiumi matemaatikaõpetaja) ja allakirjutanu. Meie osalemist toetasid Nordplus horisontaalprogramm, Tiigrihüppe SA ja Nõo Reaalgümnaasium. Konverents toimus Islandi Ülikoolis, konverentsi teaduslikus komitees esindas Eestit Kristi Kreutzberg.
Konverentsi üks peaesinejaist oli programmi GeoGebra looja Markus Hohenwarter.

Sirje Sild tegi konverentsil esimesel päeval 90 minutise töötoa, kus ta õpetas tegama slaide, mille abil ta õpetab 11. klassis funktsioone. Kõik ettekanded ja pidigalerii riputatakse veebilehele http://nordic.geogebra.no/. Pildil annavad Kristi ja Sirje veel viimast lihvi Sirje ettekandele.
Hetk enne esinemist.
Töö juba käibki, usinaid "õpilasi" oli terve klassitäis.


Konverentsi teisel päeval rääkisime meie Kristiga 40 minutit GeoGebra kasutamisest Eesti koolides. Sellega seoses ka Tiigrihüppe Sihtasutusest, Tiigrimatemaatikast ja vastloodud Eesti Geogebra Instituudist.


Pildilt paistab, et meid kuulati huviga ja nii mitmeidki mõtteid tuli koostööks õpetajakoolituses ja õpilasvõistlustel.
Valmis koostööks! Hannu Korhonen Soomest on Eesti matemaatikute ammune tuttav. Ta räägib ka väga head eesti keelt. Loodetavalt on teda võimalik näha-kuulda ka jaanuaris Tartus toimuval konverentsil.
Reykjavik on ilus linn. Järgmised mõned pildid selle tõestuseks.









Meil oli võimalik Islandit ka veidi rohkem näha. Konverentsi viimasel päeval käisime ekskursioonil. Sellel pildil on näha, kuidas maa seest välja paiskuvat kuuma vett töödeldakse. Islandil on soe vesi, küte ja elekter imeodav. Näiteks kahetoalises korteris maksab see kokku 20 EEK kuus.
Kristi seisab peaaegu vulkaani kraatris.
Mõnes kohas Islandil on geisreid väga tihedalt. Nii, et kogu maa aurab ja väävlihais on igal pool.

See geiser purskab vett iga 5-7 miuti järel. Kõige ilusama pildi tegi sellest Sirje Sild.

Kosed Islandil on võimsad.

Jäime Islandile veel kaheks päevaks peale konverentsi. Sõitsime mööda Islandi kauneid kohti. Saime tunda ka tavalist Islandi ilma. See on selline, et vihma sajab ja tuul tahab teelt ära puhuda:)
Oleme valmis Esju mäge vallutama.
See pilt ongi juba kõrgemalt tehtud. Oleme juba peaaegu taevas.
Hästi palju on Islandil sellist "kuumaastikku". Siin oleks hea ulmefilme teha.
Keset seda "kuumaastikku" on helesinine laguun.
Oleme maa peal ja taevas on käega katsuda.
Selle jõe vesi tuli just alla kosest, mille juures Kristi ülejärgmisel pildil seisab. Siin lähedal on ka Eyjafjallajökull.

Oleme tagasi Eestis. Kindlasti veidi targemad ja loodetavalt saime anda midagi ka teistele. Täname kõiki, kes meie osalemisele kaasa aitasid! Järgmine GeoGebra konverents toimub järgmisel aastal Leedus. Loodan väga, et sinna sõidame juba bussitäie õpetajatega. Meie õpetajad teevad head tööd. Näitame seda ka teistele ja õpime teise headest kogemustest!

Malaga TIME 2010


6.-10. juulil osales allakirjutanu Malagas konverentsil Technologyand its Integration into Mathematics Education. Konverentsi ettekannete kokkuvõtted on siin. TIME 2012 toimub Tartus.
Konverents algas Malaga linnapea vastuvõtuga imeilusas linnavalitsuse hoones. Pildil kõneleb Malaga linnapea:
Pildike konverentsi plenaaristungilt:
Tehnoloogiainstituudi sisehoovis:
Siin toimuski konverents:
Ühika hoovis jalgpalli poolfinaali vaatamas
Vasakul on Ramon Eixarch Barcelonast, kes tutvustas ka eestikeelset Wirist:

Malagast mõnikümmend kilomeetrit eemal Benalmadenas:
Benalmadenas:
Fännid jalgpalli finaali vaatamas:


Panama kolleegidega